Palæstina Rejser
Studie rejserSogne rejserIndividuelle rejserTema rejser

Sinai - Ægypten

Sinai St. KatharinaDet er en uforglemmelig oplevelse at rejse i ørkenen og en ganske særlig oplevelse at rejse hen over Sinai halvøen med det formål at besøge et af de berømteste ørkenklostre i verden: St. Katharina. Kendt for sit bibliotek med de mange gamle værdifulde håndskrifter bl. a. Codex Sinaiiticus, helligstedet for den brændende tornebusk, benhuset med de mange kranier og kirken, som er en af de meget få i Mellemøsten, som ikke blev ødelagt af perserne år 614. Uforglemmeligt også udsigten fra Gabal Musa - ifølge lokalhistorien bjerget hvor Moses fik tavlerne med de 10 bud.

Sinai kan indgå i en rejse fra Jordan, Israel eller Ægypten - se nærmere herom under "sognerejser".

Efter nogle af grænseovergangene mellem Jordan og Israel er blevet åbnet er det muligt at krydse grænsen ved Aqaba til Eilat og rejse ned over Sinai halvøen til den absolutte seværdighed der: St. Katharina kloster. Overnatte på stedet, bestige bjerget Gabal Musa i de tidlige morgentimer og betages af solopgangen over dette ørkenlandskab, besøge det navnkundige kloster og drage videre enten til et ophold ved badebyen Sharm el-Sheik eller til Cairo for der at se bl.a. pyramiderne i Giza , Cairomuseet og det koptiske Cairo.

Ud over de klassiske oldtidsmål for en rejse til Ægypten anbefaler Palæstina Rejser at gøre noget ekstra ud af de spændende koptiske seværdigheder: fra Cairo at besøge klostrene i Wadi Natrun, fra Det røde Hav at besøge klostrene St. Antonius og St. Poul - dette kan også kombineres med et ophold i Luxor. Og hvis man tager et nilkryds til Aswan, så også dér gå lidt udenfor det klassiske program og besøge Deir Amba Samaan (St. Simeon), et ørkenkloster, der samtidig er en af de bedst bevarede originale kristne fæstningværker i Ægypten.

 

 


Copyright © Palæstina Rejser
Webdesign by JonDMac
Jerusalem - Vestbredden og GazaTiberias - IsraelDamaskus - SyrienBeirut - LibanonAmman - JordanSinnai - Ægypten