Palæstina Rejser
Studie rejserSogne rejserIndividuelle rejserTema rejser

Arkæologisk studierejse i Syrien

Arkæologisk studierejse i Syrien:

Palmyra - SyrienEn rundrejse i Syrien er en kæmpe oplevelse. Set fra en turists eller en studierejsendes synsvinkel er det som at rejse i et jomfruland. I den syriske ørken ligger oasebyen Palmyra. En enestående seværdighed. I oldtiden kendt under navnet Tadmor og i det 3. århundrede kendt for den græsk-arabiske dronning Zenobias oprør mod romerne. Længere ude mod øst i nærheden af den irakiske grænse ligger den romerske befæstningsby Doura Europos. Herfra er der en enestående udsigt over Eufratfloden 90 meter under én. Dette sted var i Romerriget grænsen mod øst - mod partherne og perserne, og fra Den persiske Golf gik silkeruten fra Østen ind forbi Doura Europos. Lidt nærmere den irakisk grænse ligger ruinbyen Mari.
Herfra er det nærliggende at rejse langs Eufratfloden med ophold i Deir ez-Zur, gå over broen til det gamle Mesopotamien og ellers drage videre til Aleppo.

 

Aleppo er indbegrebet af Den nære Orient, en ældgammel handelsby med en basar, der er kendt i hele Mellemøsten. Fæstningshøjen i byen er imponerende og omegnen byder på mange spændende arkæologiske seværdigheder: f. eks. Simon søjlehelgens basilika og de mange forladte landsbyer - de såkaldte "døde byer".
Kysten og det frugtbare bjergland mod vest byder også på et væld af seværdigheder. Fra oldtiden især Ugarit (også kaldet Ras Shamra), der i 1928 blev kendt for fundet af "det første alfabet" og hvor man også fandt et helt bibliotek af skrifter, der kastede helt nyt lys over den kanaanæisk-fønikiske religion. Ugarit ligger lidt nord for Lattakia. I bjerglandskabet syd for Lattakia i retning mod Tartus i syd og Hama i øst er der mange spændende borg- og fæstningsanlæg. Den mest kendte og en af Syriens største turistattraktioner er Johannitterborgen fra korsriddertiden: Krak des Chevaliers; men borge som Qalat Saladin, Qalat Marqab og Qalat Sheizar er absolut også værd at bruge tid på og man får samtidig en uforglemmelig naturoplevelse. Hama er stedet både for en stemningsfuld og moderne syrisk by og i byens midte ruinhøjen - den såkaldte "tell", hvor en række danske arkæologer er kendt for at have medvirket ved udgravningen.
Den sidste store arkæologiske seværdighed, der skal nævnes her, er Bosra, og ganske særlig det romerske teater, der hører til et af romerrigets største og mest velbevarede. Bosra er også en lokalitet, som indgår i Islams forhistorie, idet grundlæggeren Muhammed som ung karavanefører havde flere ophold her. De nærliggende landsbyer Qanawat og Shahba er besøg værd, samt drusernes hovedby Suweida.


Copyright © Palæstina Rejser
Webdesign by JonDMac
Jerusalem - Vestbredden og GazaTiberias - IsraelDamaskus - SyrienBeirut - LibanonAmman - JordanSinai - Ægypten